Tecnotree julkisti lupaavia lukuja vuoden 2022 ensimmäiseltä neljännekseltä

Latest News

Tecnotree, ainoa täyden palvelun BSS-toimittaja (Business Support System), jolla on vankka kokemus ja todistettu kyky toimittaa ratkaisuja ympäri maailman raportoi liikevaihdon kasvaneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 18,7 prosenttia, ollen 13,3 miljoonaa euroa. Tecnotreen digitaalisten ratkaisujen markkina vetää hyvin, ja tilauskanta on ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa korkealla 64 miljoonan euron tasolla. 5G-käyttöönottojen määrä kaikkialla maailmassa kehittyi myönteisesti, ja liikevaihdon kasvu APAC- ja MEA-alueilla oli poikkeuksellisen vahvaa.

Katsauskauden taloudelliset pääkohdat:

 • Liikevaihto ensimmäisellä neljänneksellä oli 13,3 miljoonaa euroa, kasvua 18,7 %.
 • Ensimmäisen neljänneksen uudet tilaukset olivat 23,8 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla ne olivat 26,4 miljoonaa euroa.
 • Vahva 64 miljoonan euron tilauskanta katsauskauden lopussa, ollen 35,2 % korkeampi kuin vertailukaudella (47,3 miljoonaa euroa).
 • Tecnotreen ensimmäisen vuosineljänneksen liiketulos oli 2,0 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla liiketulos oli 3,1 miljoonaa euroa.
 • Rahavarat ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa olivat 15,6 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella ne olivat 10,0 miljoonaa euroa.

Tecnotreen toimitusjohtaja Padma Ravichander: ”Jatkamme hienoa suoriutumista haastavassa toimintaympäristössä, ja tuotteillamme on edelleen asiakkaidemme vankka luottamus. Olemme ottaneet merkittäviä edistysaskeleita ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, ja olemme tyytyväisiä MEA- ja APAC-alueiden vahvaan tulokseen kustannusinflaation vaikutuksista huolimatta. 5G-verkkojen käyttöönoton yleistyessä globaalisti panostamme teknologiajohtajuuteen digivalikoimamme pitkän aikavälin kilpailukykyä vahvistaaksemme. Digitaalisten ratkaisujemme tarjooma on asemoitunut hyvin lisäarvoa tuottavaksi ja se auttaa meitä ylläpitämään vahvaa tulosta läpi vuoden 2022 ja sen jälkeen”.

Muut katsauskauden pääkohdat:

 • Tecnotree laajensi kumppanuuttaan Zain-konsernin kanssa uudella usean vuoden Digital BSS -projektisopimuksella Zainin Etelä-Sudanin yksikön kanssa.
 • Digivalikoiman onnistunut käyttöönotto yritys- ja kuluttajaliiketoimijoille MTN Ugandan kanssa.
 • Digitaalisen full-stack BSS-ratkaisun käyttöönotto STC Kuwaitin, STC-konsernin uusimman operaattorin yritysasiakkaille.
 • Digitaalisen full-stack BSS-ratkaisun käyttöönotto yritys- ja kuluttajaliiketoimijoille MTN Ghanan kanssa.
 • Tecnotree Momentsin käyttöönotto MTN Nigerian kanssa 60 miljoonalle tilaajalle. Tecnotree Moments on multikokemuksellinen kumppaniverkosto, joka tarjoaa seuraavan sukupolven digitaalisia kokemuksia terveydenhuollon, pelaamisen, koulutuksen ja urheilun aloilla.
 • Tecnotree investoi uusiin aloitteisiin: Tecnotree Moments, Fintech ja SaaS
 • Tecnotree osallistui menestyksekkäästi yhteen maailman suurimmista tapahtumista, MWC Barcelona 2022:een, jossa Tecnotree Moments lanseerattiin yhdessä MTN:n ja OTT:n toimijoiden kanssa.
 • Tecnotree siirtyi Nasdaqin keskisuurten yritysten markkina-arvoluokkaan (mid cap) vuosittaisen markkina-arvotarkistuksen myötä.
 • Tecnotree kasvatti henkilöstövahvuutensa 756:een, ja valtaosa uusista työntekijöistä palkattiin Suomeen ja Intiaan.

LISÄTIETOJA:
Padma Ravichander, toimitusjohtaja
puh. +97 156 414 1420
www.tecnotree.com

Tecnotree lyhyesti

Tecnotree on kokonaisvaltaisten, digitaalisten liiketoiminnan hallintaratkaisujen (full stack) toimittaja operaattorikentässä. Kattava avoimeen lähdekoodiin perustuva tuoteportfoliomme kattaa liiketoimintaprosessit ja tilausten hallintapalvelut, mahdollistaen laajan digitaalisen kehityksen teleoperaattoreiden sekä muiden digitaalisten palveluntarjoajien tarpeisiin.

Tecnotreen tuotteet ja ratkaisut on suunniteltu innovoimaan olemassa olevia ja uusia teknologioita. Ne tarjoavat viestintäpalveluntarjoajille mahdollisuuden kaupallistaa palvelupaketteja yksilöllisten käyttökokemusten saamiseksi. Tecnotree on listattu NASDAQ Helsingin päälistalle kauppakoodilla TEM1V. Tecnotreen tuotteista ja sovellusalustoista hyötyy yli 800 miljoonaa tilaajaa maailmanlaajuisesti.

Tutustu lisää www.tecnotree.com tai sosiaalisen media kanavoista LinkedIn I Facebook I Twitter