MTN Group valitsee Tecnotreen strategiseksi kumppanikseen Lähi-idän ja Afrikan toimintojensa digitaaliseen muutokseen

Suomi – tammikuu 2020: Tecnotree on maailmanlaajuinen yritystukijärjestelmien toimittaja televiestintäalan tarpeisiin. Yritys ilmoitti tänään, että MTN, johtava matkapuhelinpalvelujen tarjoaja Afrikassa ja Lähi-idässä, on valinnut Tecnotreen strategiseksi kumppanikseen digitaalisessa muutoksessaan.

MTN Ghana on ensimmäinen maa, joka aloittaa monivaiheisen matkansa kohti digitaalista muutosta. MTN Ghanan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti Tecnotree ottaa käyttöön Digital BSS Suite 5 -ratkaisunsa, joka auttaa edistämään operaattorin liiketoiminnan kasvua sekä lisäämään sen IT-järjestelmien ketteryyttä ja toiminnan tehokkuutta.

MTN lähtee matkalle, jonka tavoitteena on johdattaa asiakkaat uuteen, rohkeaan digitaaliseen maailmaan. Sitä varten MTN:n on muuntauduttava perinteisestä viestintäpalveluiden tarjoajasta digitaalisten palveluiden tarjoajaksi.

“ämä kumppanuus on jälleen uusi merkittävä virstanpylväs MTN Groupin digitaalisen muutoksen strategiassa. Integroitu digitaalinen ekosysteemi on toiminnan tehokkuuden ja entistä paremman asiakaskokemuksen kulmakivi. Digitaalisten itsepalvelualustoidemme ansiosta asiakkaidemme elämä muuttuu paljon valoisammaksi, sillä käyttökokemus on entistä yksilöllisempi ja saumattomampi. Jatkaessamme digitaalisen muutoksen tiellä pystymme toimimaan ketterämmin, tehokkaammin ja asiakaslähtöisemmin””

MTN Groupin toimitusjohtaja ja hankintapäällikkö Dirk Karl sanoi.

Uusi kumppanuussopimus helpottaa MTN:n tavoitteen saavuttamista, sillä sen myötä digitaalinen kokemus pystytään ulottamaan kaikkiin liiketoimintaprosesseihin ja kanaviin. Lisäksi se auttaa johdonmukaisen, saumattoman ja yksilöllisen asiakaskokemuksen tarjoamisessa.

Tämän monivaiheisen strategisen muutoshankkeen keskeisenä tavoitteena on auttaa MTN:ää hallitsemaan liiketoimintansa tavoitteita ja parantamaan liikevaihtoa, mutta samalla sen yhteydessä päivitetään nykyiset Tecnotree-järjestelmät Tecnotreen huipputason digitaaliseksi tuotepinoksi, joka koostuu Digital Customer Lifecycle Manager-, Digital MyLife Dashboard-, Digital Catalog Manager-, Digital Convergent Billing System-, Digital Order Manager-, Digital Loyalty Manager- sekä Digital Accelerator Platform -tuotteista.

“Olemme iloisia voidessamme jatkaa yhteistyötä MTN:n kanssa heidän BRIGHT-strategiassaan. Strategian tavoitteena on digitaaliyhteyksien muodostaminen koko Afrikkaan seuraavien kolmen vuoden aikana, jolloin elämä muuttuu valoisammaksi, verkkojen kattavuus ja yhteydet ovat entistä laajemmat, talouskasvu kiihtyy ja työllisyys paranee. Tecnotreen Digital BSS Suite 5 on suunnattu tarjoamaan maailmanluokan asiakaskokemus tilaajilleen, auttamaan liikevoiton lisäämisessä digitaalisesti tavoitettavien Afrikan markkinoiden myötä sekä tekemään toiminnasta ketterää ja äärimmäisen tehokasta. Olen mielissäni siitä, että Tecnotree vahvistaa kumppanuuttaan MTN Ghanan kanssa ja auttaa alueen ensimmäisen ”Digital Model Opco” -mallin luomisessa. Pitkäaikainen suhteemme MTN Groupin kanssa on jatkunut yli kahden vuosikymmenen ajan, ja se perustuu kattavaan tietoomme konsernin toiminnasta Afrikan ja Lähi-idän alueella, niin asiakkaiden kuin markkinoidenkin tarpeiden ymmärtämiseen sekä ennen kaikkea siihen, että luotettava kumppanuus ei ole vain toivottavaa vaan välttämätöntä MTN:n tavoitteiden saavuttamisessa. Heidän visionsa mukaisesti jokainen ansaitsee elämän digitaalisesti verkottuneessa maailmassa”

Tecnotreen toimitusjohtaja Padma Ravichander toteaa.