Tecnotreen tutkimus paljastaa mobiiliasiakkaiden uskollisuuden salat

Tecnotree Oyj
Lehdistötiedote
8.5.2013 klo 08.30

  • Argentiinassa ja Keniassa uskollisimmat mobiiliasiakkaat
  • Isossa-Britanniassa, Brasiliassa ja Nigeriassa innokkaimmat operaattorin vaihtajat, syynä paremmat laitteet
  • 4G lisää datapalvelujen käyttöä - jopa 59 % kuluttajista arvioi sen kannustavan operaattorin vaihtoon

Teleoperaattorien IT-ratkaisutoimittaja Tecnotreen tuore selvitys tutkii mobiiliasiakkaiden uskollisuutta valituilla markkinoilla Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa. Tulokset paljastavat, missä ovat uskollisimmat asiakkaat ja missä taas vaihdetaan operaattoria herkästi.

Tecnotreen tutkimuksen mukaan uskollisimmat asiakkaat löytyvät Keniasta (66 %), Argentiinasta (57 %) ja Saksasta (53 %). Vähäisintä asiakasuskollisuus oli tutkituista maista Nigeriassa (44 %), Isossa-Britanniassa (42 %) ja Brasiliassa (30 %).

Tutkimuksessa selvisi, että asiakkaiden uskollisuuden takeena ovat jatkuvasti päivittyvät laitteet, parempi hinnoittelu, henkilökohtaiset palvelupaketit tai yhdistelmä edellä mainituista tekijöistä. Operaattoria vaihdetaan useimmin parempien laitteiden perässä, kun taas hinnoittelulla on vaihtamisessa toissijainen rooli. 4G:n arvioidaan olevan iso tekijä tulevaisuudessa, sillä 59 % vastaajista kaikilla tutkituilla markkinoilla uskoi, että parempi 4G-tarjonta olisi heille merkittävä syy vaihtaa operaattoria.

"Tällä hetkellä niin asiakasuskollisuuden kuin -vaihtuvuuden takana on laitepäivitykset ja halvemmat käyttömaksut, eikä verkon kattavuus ole niin tärkeää. Tilanne kuitenkin muuttuu 4G:n myötä, kun lupaukset nopeammista yhteyksistä houkuttelevat vahvasti vaihtamaan operaattoria", sanoo Tecnotreen teknologiajohtaja Timo Ahomäki.

Tutkimuksen toteutti On Device Research helmikuussa 2013. Tutkimukseen osallistui noin 2700 vastaajaa Saksasta, Espanjasta, Isosta-Britanniasta, Argentiinasta, Brasiliasta, Meksikosta, Keniasta, Nigeriasta ja Etelä-Afrikasta. Tutkimusanalyysin ja –raportin teki mobilesquared Lontoosta.

Tutkimuksen tulokset löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.tecnotree.com/whitepapers.

 

Lisätietoja
Ingrid Peura, viestintätoimisto Netprofile, puh. (09) 6812 080, info@netprofile.fi

Tecnotree lyhyesti
Tecnotree on kansainvälinen teleoperaattoreiden IT-ratkaisujen toimittaja, joka tarjoaa ratkaisuja palveluiden, asiakkaiden ja laskutuksen hallintaan. Tecnotree auttaa tietoliikennepalvelujen tarjoajia kehittämään liiketoimintaansa kohti digitaalisten palvelujen markkinapaikkoja. Tecnotreen ratkaisujen avulla operaattorit voivat tarjota yksilöllisiä palvelupaketteja, parantaa asiakaskokemusta ja kasvattaa lisäarvoa asiakkaidensa elinkaaren kaikissa vaiheissa. Yhtiöllä on yli 1100 työntekijää, jotka palvelevat maailmanlaajuisesti yli 100 operaattoria yli 70 eri maassa. Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla tunnuksella TEM1V. Lisää tietoa yrityksestä osoitteessa www.tecnotree.com.

Tecnotree Corporation, Finnoonniitynkuja 7, FIN-02271 Espoo, Finland, Tel +358 9 804 781 | Privacy Statement | Personal Profile

Tecnotree VAT no. FI16515770