Tecnotree avaa ovensa startup–yrityksille

Tecnotree Oyj
Lehdistötiedote
17.10.2012 klo 07.00

 

Operaattoreiden IT-ratkaisutoimittaja Tecnotree on käynnistänyt yhteisöllisen Quja-kampusalueen alkuvaiheessa oleville suomalaisille teknologia-alan startup-yrityksille. Toimitilat sijaitsevat Espoon Suomenojalla Tecnotreen pääkonttorin vieressä.

Muunneltavat tilat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi liiketoimintansa käynnistysvaiheessa oleville internet- ja mediapalvelujen, mobiilisovellusten sekä telealan ratkaisujen kehittäjille. Tilojen lisäksi Tecnotree tarjoaa tukea verkostoitumiseen ja suoria yhteyksiä sen kansainvälisiin operaattoriasiakkaisiin.

Qujan ensimmäisen vaiheen yhteistyökumppaneita ovat Espoon kaupunki, Startup Sauna, AppCampus sekä Ohjelmistoyrittäjät ry.

”Muun muassa Startup Sauna- ja AppCampus-ohjelmista vauhtia hakeneet yritykset tarvitsevat nopeasti käyttöönsä joustavia tiloja. Koska pääkonttorimme yhteydessä on valmista startup-yritysten tarpeisiin soveltuvaa toimitilaa, haluamme osallistua sen kautta suomalaisten kasvuyritysten ekosysteemin tukemiseen. Vuokratulon kerryttämisen sijaan haluamme auttaa tiloihin tulevia yrityksiä viemään maailmalle innovaatioita, jotka voivat samalla tuoda uutta lisäarvoa operaattoriasiakkaillemme”, kertoo Tecnotreen toimitusjohtaja Kaj Hagros.

Tecnotreen omistamassa kiinteistössä on valmiiksi kalustetut työskentelytilat jopa 150 hengelle. Kolmen hengen tiimit saavat itselleen tilat ilmaiseksi ensimmäisen 12 kuukauden ajaksi. Siivous, ylläpito ja verkkoyhteydet on järjestetty tuetuin, kevyin kustannuksin. Lisätilaa voi vuokrata 100 euron kuukausimaksua vastaan henkeä kohti.

Qujassa on työtilojen lisäksi mahdollisuus hyödyntää demotiloja, neuvotteluhuoneita, kuntosalia ja saunaa. Pääsyvaatimuksena on ainoastaan, että yritys on kaupparekisterissä. Etusijalla ovat yritykset, joiden kotipaikka on Espoo.

”Suomi tarvitsee entistä enemmän kasvuyrityksiä, jotka tähtäävät jo startup-vaiheessa kansainvälisille markkinoille. Espoon kaupunki haluaa omalta osaltaan olla mukana luomassa toimintaedellytyksiä yrityksille haasteellisessa taloudellisessa tilanteessa”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa. ”Toimitilat, joissa ideat, osaaminen ja ihmiset sekä alkuvaiheen yritykset ja kokeneemmat konkarit luontaisella tavalla törmäävät, luovat hyvät edellytykset innovaatioiden vauhdittamiselle kohti kansainvälisiä markkinoita”, elinkeinojohtaja Tuula Antola jatkaa.

"Startup Sauna ja sen ylläpitämä uusien liiketoimintaideoiden kiihdytysohjelma tuottaa aloittelevia startup-yrityksiä puolivuosittain. Toivotamme uuden espoolaisen startup-kampuksen tervetulleeksi nuorten yritysten kasvattamistalkoisiin ja uskomme useiden Startup Saunasta uloskasvaneiden yrittäjien löytyvän jatkossa Qujan tiloista", kertoo Antti Ylimutka, Startup Saunan ’komentaja’.

AppCampus-ohjelman vetäjä Pekka Sivonen lisää: ”AppCampus on  houkutellut yli 1000 sovellushakemusta ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Matkapuhelinoperaattorit ympäri maailman ja kehittyvät markkina-alueet kuten Afrikka, ovat esimerkkejä jakelukanavista ja laajenemismahdollisuuksista, joita startup-yrityksemme varmasti tulevat pohtimaan. Startup-kampus Quja ja Tecnotreen läsnäolo kansainvälisillä markkinoilla tukevat yhdessä loistavasti AppCampus-ekosysteemin kasvua.”

"Tecnotreen Quja-kampusalue on hieno pelinavaus ja kädenojennus yrittäjyyden edistämiseksi Suomessa. Tämän tyyppiset konkreettiset teot painavat vaakakupissa huomattavasti enemmän kuin hienot juhlapuheet, joita saamme kuulla aika ajoin. Sanoista tekoihin - näin yrittäjätkin tekevät!”, kannustaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Ensimmäinen Qujaan muuttanut yhtiö on NordicHug Oy ( www.nordichug.fi). Tiloista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joko suoraan kiinteistöpäällikkö Pasi Niskaseen tai jättää yhteydenottopyynnön osoitteessa www.startupquja.fi. Qujaa voi seurata Facebookissa www.facebook.com/startupquja.

 

Lisätietoja
Kaj Hagros, toimitusjohtaja, puh. 040 849 1749
Pasi Niskanen, kiinteistöpäällikkö, vuokrasopimukset, puh. 040 517 5497
Ingrid Peura, viestintätoimisto Netprofile, puh. (09) 6812 080, info@netprofile.fi
 

Tecnotree lyhyesti
Tecnotree on kansainvälinen operaattoreiden IT-ratkaisujen toimittaja, joka tarjoaa palveluita ja ratkaisuja veloitukseen, laskutukseen, viestimiseen, asiakkuudenhallintaan ja sisältöliiketoimintaan. Tecnotreen ratkaisujen avulla tietoliikennepalvelujen tarjoajat voivat kasvattaa liiketoimintaansa luomalla digitaalisten palvelujen markkinapaikkoja, ja kasvattaa lisäarvoa asiakkaidensa elinkaaren kaikissa vaiheissa. Tecnotree tunnetaan joustavuudestaan ja sitoutuneisuudestaan. Yhtiöllä on yli 1000 työntekijää, jotka palvelevat maailmanlaajuisesti yli 100 operaattoria. Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla tunnuksella TEM1V. Lisää tietoa yrityksestä osoitteessa www.tecnotree.com.

Qujan web-sivut
www.startupquja.fi

Tecnotree Corporation, Finnoonniitynkuja 7, FIN-02271 Espoo, Finland, Tel +358 9 804 781 | Privacy Statement | Personal Profile

Tecnotree VAT no. FI16515770